LitteraTUR - skummel kveld på Herredshuset

En skummel kveld med spennende oppgaver og høytlesning av spøkelseshistorier

Aldersgruppe: Fra 8 år

Hvert år samarbeider vi med Hægeland bibliotek om en aktivitet som vi har valgt å kalle LitteraTUR. Som regel tar vi med oss ei bok og går på tur hvor v har høytlesning rundt bålet, men i år tenkte vi annerledes. Vi gjorde hele Hægeland Herredshus om til et spennende spøkelseshus hvor bankmann Cornelius Gruff var blitt innelåst i bankhvelvet i kjelleren. 20 barn deltok på aktiviteten og vi hadde med oss 4 flotte frivillige fra Hægeland Helselag som var lagleder for hver sitt lag. Hele Herredshuset ble mørktlagt slik at ungene måtte lyse opp med lommelykter. 

Vi laget en konsept med en god historie rundt Cornelius Gruff, og det ble opp til barna å finne ut om historien var ekte eller ei. For hvem vet, kanskje Cornelis Gruff faktis ligger død i bankhvelvet. 

Alle lagene skulle innom 4 poster. Post 1 var i kjelleren, hvor man skulle forsøke å åpne bankhvelvet (det viste seg å være svært vanskelig) Post 2 var på loftet hvor man skulle lage bank bank vitser siden Cornelius Gruff var en bankmann. Post 3 var på kjøkkenet hvor man skulle lage Cornelius sitt favoritt smørbrød bestående av kaviar, majones, makrell i tomat og post 4 var på biblioteket hvor man skulle løse en gåte. 

Etter postene var gjennomført samlet vi oss i et felles rom hvor barna fikk utdelt godteri, blodig popcorn, juice og brus. Her hadde bibliotekar Caroline høytlesning av spøkelseshistorier. 

Heldigvis gav dette mersmak slik at dette er en konsept vi må bygge videre på sammen med Hægeland bibliotek og gjøre det enda mer skummelt neste år :) 

 

2024 © Hægeland og Øvrebø frivilligsentral