Samskapningsverksted 2 sep kl.17:00-20:00

Tenke sammen, skape sammen og jobbe sammen

Samskapingsverksted og konferanse

  • Tema: Hvordan skal vi i Vennesla kommune bli best i Norge på samskaping?
  • Sted: Øvrebø videregående skole
  • Når: 2. september klokka 17.00 til 20.00

Vi skal bli best i Norge, det har allerede kommunestyret bestemt;

 «Et omfattende samskapingsprosjekt igangsettes i 2020. Offentlige aktører fra stat, fylkeskommune og kommune, samt næringslivet og frivilligheten inviteres til et samarbeid med en klar ambisjon om å bli ledende i landet på dette området. For å lykkes med dette, blir det ekstra viktig med en økt satsing på bruk av ideelle organisasjoner, lag og foreninger for samarbeid med det offentlige.

Skal framtida bli tilnærmet like god som fortida, er vi avhengig av at gode krefter forsetter å spille sammen. Når 30 prosent av innbyggerne opplever utenforskap, klimautslippene er 45 prosent for høye og eldrebølgen setter inn, må vi tenke nytt.  I fotballen heter det samhandling. I Vennesla snakker vi om samskaping.

Det handler om hva vi kan få til når vi tenker helt nytt om organisering av velferdsoppgaver og oppgaveløsninger. Når frivilligheten, næringslivet og det offentlige begynner å tenke sammen og jobbe sammen, kan vi skape helt nye resultater.

Vennesla, Øvrebø og Hægeland  har lange tradisjoner med å tenke sammen, skape sammen og jobbe sammen. Hvordan skal vi utvikle dette videre? Hvem skal bestemme? Skal kommunen gi fra seg makt? Hvordan skal vi egentlig organisere samskapingen? Hva skal vi samskape om? 

Er du engasjert i lokalsamfunnet, må du få med deg konferansen i Øvrebø. Her skal vi ha det verkstedet som legger grunnlaget for hvordan Øvrebø, Hægeland og Vennesla skal løse de tre store utfordringene vi har i kommunen framover: Klima, utenforskap og demografi. 


PÅMELDING HER: 

https://hegelandogovrebo.frivilligsentral.no/dokument?samskapningsverksted-p%C3%A5-%C3%B8vreb%C3%B8-vgs-2-sep-kl-1700-2000&Id=79305

PROGRAMMET:

17.00: Velkommen 

17.03: Rektor Ole Arild Endresen forteller om skolen.

17.10: Tor Geir Kvinen, førsteamanuensis UIA.: Foredrag om samskaping, han har doktorgrad i emntet.

17.40: To eksempler på samskaping. 

Alexander Etsy Jensen om Julegada og Jorunn Sagen Olsen om Ressursen.

17.48: Paneldiskusjon

I panelet: Tor Geir kvinen, UIA, Anette Steinsland, Vennesla Næringsforening, Tore Gustav Drivenes, God Driv AS, Karin Lilletun, Vennesla Frivilligsentral, Geir Wehus, Øvrebø IL, Monica Røraas, Vindbjart og Vidar Homme, Vennesla kommune.

18.20: Musikkinnslag:

18.25: PAUSE og mat og inndeling i grupper

18.45: Gruppearbeid ved Janne og Lotte

19.30: Samling og framleggelse gruppearbeid

19.55: Oppsummering og takk: Vidar Homme, Alexander E Jensen og Øyvind Andersen

20.00 Slutt



2024 © Hægeland og Øvrebø frivilligsentral