Skummel kveld

Suksess :)

24 oktober inviterte vi mange barn til Skummel kveld på Hægeland Herredshus. Vi bygget en historie rundt et av de gamle rommene, og i år valgte vi Legekontoret, som en gang var i bruk. Det ble diktet en historie om Dr. Peder Galle, og underveis i historien så la flere hint som barna måtte huske på til de forskjellige oppgavene. Vi nevnte og karakteren Cornelius Gruff , bankmannen som barna ble kjent med i fjor. 

Hægeland Helselag stilte med 2 flotte frivillige og vi delte oss opp i 3 lag. Vi tok hele Herredshuset i bruk, fra kjeller, 1 etg, 2 etg og loft. Vi mørkela hele bygget slik at rommene kun lyste opp vet hjelp av stearinlys, lommelykter og glow sticks. Mens lagene gikk rundt og løste oppgavene og kikket inn i de forskjellige rommene så gikk hun ene voksne rundt og skremte dem litt, slik at det ble noen jump scare her og der. Til noens fornøyelse og andres skrekk :D 

Oppgavene ungene måtte løse i år var blant annet, hva som skjedde med Dr. Peder Galle, lage en tegning av han, gjette betydningen av latinske ord, gjette hvor mange fluer det lå i norgesglasset og andre ulike spørsmål. Vi ønsker at barna bruker sin fantasi og kreative hjerne og legger derfor opp til ulike oppgaver hvor de selv må fullføre en historie, slik som i år.

Etterpå samlet vi alle i et fellesrom hvor vi delte ut popcorn, brus og godteri. Så gikk vi gjennom oppgavene, og snakket om hvordan de ble løst. Bibliotekar Caroline avsluttet kvelden med høytlesning. 

 Vi fikk gode tilbakemeldinger på som "alt var gøy" "jeg ble litt skremt" og "jeg kommer til neste år igjen" 

Fornøyde jenter :) 

Samarbeidspartnerne koste seg masse 


Barnas versjon av Dr. Peder Galle 

En oppgave skal løses blant fluer og slim.... 

Hva betyr Memento mori?  Latinske ord som Dr. Peder Galle likte godt skulle oversettes til norsk. 

Caroline avsluttet med en skummel fortelling! 

Her tegner de Dr. Peder Galle ut i fra beskrivelsen de fikk. 

2024 © Hægeland og Øvrebø frivilligsentral